Després del documental del dia 8, el cicle sobre “Transgèncis, sabem el que mengem?” va continuar el passat dijous 15. Una quarantena de persones vam assistir a la xerrada del José Ramón Olarieta, de la Plataforma Som lo Que Sembrem.
Ens va animar molt a participar al proper Multirreferendum d’aquest diumenge – prohibit per la Junta Electoral (més motiu per participar, doncs) -: http://www.multireferendum.cat/que-es-multireferendum/les-preguntes/,on podrem expressar la nostra opinió sobre l’ús de transgènics a l’agricultura del nostre país.
A banda d’això, la xerrada va ser molt interessant i ens va donar una perspectiva molt àmplia sobre la història i la naturalesa dels transgènics. Vam parlar sobre els cada vegada més demostrables efectes nocius d’aquests productes i sobre la gran mentida en que es basa la seva distribució i foment: ni assegurem més producció, ni solucionen el problema de la fam, ni són més saludables, ni donen més qualitat a la nostra alimentació.
Les xifres dels estudis independents – molt pocs -, contrasten amb les de les grans multinacionals dels transgènics – molts – i posen, doncs, en dubte, la pretesa imparcialitat de molts científics que asseguren que aquests aliments són innocus. Està demostrat, a més, que aquestes varietats han començat a contaminar les altres autòctones i naturals, amb l’enorme perill que això suposa per a la diversitat de la nostra alimentació.
D’altra banda, el tractat de lliure comerç que ara mateix negocien la Unió Europea i els Estats Units, i del que ja hem parlat en aquest bloc, pot conduir a un desembarcament massiu d’aquest productes tan perillosos a tota Europa. Si ens descuidem, el futur del 70% de l’alimentació mundial pot acabar en mans de Monsanto i unes poques multinacionals més.
Al final de la xerrada vam tenir temps per a plantejar molts dubtes i intercanviar molts punts de vista sobre la qüestió.