Dinar de Profit 2017

  • Autor de l'entrada:
  • Categoria de l'entrada:Blog

Diumenge 22 d’octubre de 2017, a partir de les 10h, a Plaça de les Neus, Vilanova i la Geltrú

El dinar de profit és un àpat participatiu i gratuït amb aliments “recuperats”, que altrament acabarien llençats a les escombraries, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari.  

El programa del Dinar de Profit és

dissabte 21 d’octubre 14:30h Recollida al mercat
16:30h Recompte d’aliments recuperats
18:00h Preprocessat
diumenge 22 d’octubre 10:00h Comencem a cuinar
12:00h Taller de cuina d’aprofitament
13:30h Comencem a servir racions

Les activitats programades pel diumenge 22 són

  • 10-14h “Photocol” reivindicatiu
  • 12-13h Swing
  • DJ’s durant tot el matí
  • Parada d’aliments en adopció durant tot el matí
  • Punt d’infromació
  • Carpa infantil durant tot el matí

Què és el MALBARATAMENT ALIMENTARI?

El malbaratament alimentari són els aliments que es desaprofiten al llarg de tota la cadena alimentària, tot i tenir encara valor com a recurs nutritiu per a les persones. És, en definitiva, tot el menjar que perdem o llencem al llarg de tota la cadena alimentària destinada al consum humà, des que en comença la producció fins al moment en què pot consumir-se.

Saps quant es malbarata a CATALUNYA?

Un terç dels aliments que produïm al món, es malbaraten o perden en el trànsit de l’agricultura al consumidor final. En concret a Catalunya, segons la guia Un consum més responsable dels aliments elaborada per la Universitat Autònoma de Barcelona, són més de 262.000 tones d’aliments que es malbaraten cada any (només tenint en compte la part final de la cadena alimentària). Del total dels aliments sòlids adquirits per famílies, restaurants i comerços al detall de Catalunya, es malbarata el 7% (35 kg/hab. i any), que és el mateix que llençar els aliments consumits durant 25,5 dies o amb els quals podríem alimentar més de 500.000 persones durant tot un any. Aquesta xifra equival, en definitiva, a una pèrdua econòmica de 112 € per persona i any (2010) i es tradueix també en l’ús del 20% del total de tota la superfície agrícola útil de Catalunya.